Wateractiviteiten in de kinderopvang

De zomervakantie is voor de meeste al begonnen en de warme dagen volgen elkaar al snel op. Wat is er nu fijner dan lekker afkoelen en tegelijkertijd plezier maken? Wij hebben de leukste wateractiviteiten voor in de kinderopvang op een rijtje gezet! Ze zorgen gegarandeerd voor veel plezier en verkoeling.  

 

Wateractiviteit 1: Bouw een eigen waterbaan. 

Je kunt eenvoudig met kinderen een waterbaan knutselen, met simpele materialen zoals kartonnen kokers, grote plastic flessen die je doormidden knipt en ducttape.  

Zet kratten, stoelen of tafels op verschillende hoogtes en leg de buizen (halve flessen of kokers) er schuin overheen zodat het water naar beneden kan stromen en legt het vast met ducttape. Onderaan plaats je een bak of emmer, zodat je het water kunt hergebruiken.  

Voor extra plezier kun je lichte voorwerpen zoals kurken en pingpongballen mee laten stromen! 

Wateractiviteit 2: Waterestafette 

De kinderen worden verdeeld in twee teams. De eerste speler van elk team krijgt een gevulde beker en rent naar de verzamelbeker aan de overkant om het water erin te gieten. Daarna rent hij/zij terug en geeft de lege beker door aan de volgende. Die loopt terug naar het startpunt, vult de beker, en herhaalt het. Het team dat het snelst is én het meeste water overhoudt, wint. 

Wateractiviteit 3: Bootjes knutselen en laten varen.

Laat kinderen zelf bootjes maken van papier, karton, kurken en sponsjes. Laat de kinderen experimenteren met verschillende vormen en materialen om daarna te kijken of het blijft drijven in een bak met water. 

Wateractiviteit 4: Flessenvoetbal 

Elk kind krijgt een plastic fles zonder dop, gevuld met water. Als een fles met de bal omgeschopt wordt, moet die zo snel mogelijk weer recht gezet worden. Het kind is af, zodra al het water uit de fles is gelopen. Zo blijft het een spannend en actief spel.  

 

Wist je dat er via Zorgwerk de leuke diensten kunt vinden bij jou in de buurt, zowel in de kinderopvang als de BSO? Bekijk al onze vacatures voor pedagogisch medewerkers.  

Volgende
Volgende

Werk-privébalans: Zo blijf je energiek tijdens je werk.